גלית פלורנץ - חינוך ומולטימדיה
משנת 1990
פרוייקט מולטימדיה התקווה
"התקווה" - קול קורא !
פרויקט מולטימדיה ליוצרי הפריפריה
צוותא תל אביב בשיתוף גלית פלורנץ בתמיכת מנהל התרבות
שלום לכולם
ה"תקווה" תומנת בחובה את הקו שמחבר בין העבר לעתיד עם תקווה לעתיד לטוב יותר.
אחרי 60 שנה איכן נמצאת התקווה ? איזה תוכן אנו מעניקים להמנון הלאומי שלנו בימים הללו? ולאן אנו מפנים את התקווה האישית שלנו היום?
שמי גלית פלורנץ אני אומנית מולטימדיה שמחברת בין מוזיקה לאומנות פלסטית.
ומזמינה אומנים מתחומי יצירה שונים - מוזיקה, אומנות פלאסטית- צילום, ציור, רישום, וידאו ארט כתיבה - שירה ,מחזאות, מחול, קולנוע וכו'.
ליצירת ערב משותף שיעלה בצוותא תל אביב וינדוד ברחבי הארץ.
נושא המופע הוא תקווה ותתכן התיחסות לההמנון הלאומי ה"תקווה". אנו פונים ליוצרים מתחומי יצירה שונים ומאזורים שונים בארץ וזאת כדיי להביא ניחוחות צבעים ריחות מרחבי הארץ ולהעבירם דרך אומנויות שונות תוך כדי כך להכיר ולחבר ביין יוצרים שונים ולאחדם לעבודה משותפת. בסוף תהליך היצירה נאחד ונשזור את כול היצירות ליצירה אחת משותפת המביעה איחוד ותיקווה.
המשתתפים יבחרו על ידי ועדה אומנותית בה חברים שלמה פלסנר (תאטרון) ויורם וידל (צלם) עופר עמרם (תאטרון) גלית פלורנץ (מולטימדיה) הועדה תלווה את כל תהליך היצירה.
בסיום הפרויקט יעלה ערב של יצירות האומנים השזורות למופע אחד ערב ההשקה יערך בצוותא ולאחריו ההופעה תנדוד לישובים מהן הגיעו היוצרים ובכול רחבי הארץ ועל ידי כך תיצור הגברת מודעות בנושא של חיבורי מדיות, איחוד ותקווה בכלל.
עדיפות תינתן ליוצרים המחזיקים במספר כישורים – בימאי ומחזאי, כרואגרף ורקדן , מלחין וזמר , שחקן ובימאי וכו'.
המעוננים לקחת חלק בפרויקט ישלח תקציר על רעיון לעבודה בנושא – "התקווה" וכן תיק עבודות קודמות.
תמורה כספית תינתן לנבחרים לפרויקט למימון העבודה.
לאחר בחירת המשתתפים על ידי הצוות האומנותי תתקיים פעם בשבועיים שלושה פגישה של כל חברי הקבוצה והצוות האומנותי לצפייה בעבודות וקישורן יחד, יתכנו שיתופי פעולה ביין חברי הקבוצה .
רוב הפגישות יתקיימו בצוותא שתארח את הפרויקט ובה יתקיים מופע הפתיחה לאחר סיום הפרויקט.
בחלקן יתקיימו הפגישות באזורי הארץ השונים מהם הגיעו האומנים
אחרי כשנת עבודת יצירה בנפרד ובקבוצה יערך שלב של שזירת העבודות למופע שישלב את כול העבודות לאירוע בימתי שינדוד לערים מהם הגיעו היוצרים וכן למקומות נוספים וזאת על מנת להגביר מודעות לשילוב יצירתי ביין התחומים וכן לשילוב ביין האומנים שונים ודרך כך שילוב ביין הלכי הרוח בחלקי הארץ השונים.
מועד הגשת עבודות עד ל- 15 בספטמבר
הרעיון הכללי שעומד מאחורי הפרויקט הוא חיבור ותקווה.
וידאו סיכום דרך על מופע התקווה 3 פיסות תקווה של כל אחד, עם התחלה אמצע וסוף, שניצבים אחד ליד השני, לפעמים נוגעים, לפעמים נושקים ויש ונפרדים כולם תחת המנון ומדינה אחת -- ישראל. קונספט וניהול אומנותי: גלית פלורנץ ועדה אומנותית: יורם וידל, עופר עמרם, שלמה פלסנר משתתפים: הפעלת בובה: עופר עמרם טקסטים: אסתי זקהיים, עלית קרייז, צרויה להב, גלית פלורנץ כוריאוגרפיה: אהרונה ישראל רקדנים: אהרונה ישראל, טל אבני, מיכל קפלוטו וידאו דוקומנטרי: מילי בן חייל, תמר שיפוני הלחנה וקומפוזיציית סאונד: גלית פלורנץ קלידים, קולות: דייויד פרידלנד גיטרה שירה: גלית פלורנץ בס, קולות: דוד סבן קלרינט: טל אבני משחק: אסתי זקהיים אינסטליישן: לילי בן נחשון וידאו ארט: הילה הרמתי, מיכל יאירי דולב, גלית פלורנץ צילום: מילי בן חייל, מיכל יאירי דולב, יורם וידל, גלית פלורנץ תלבושות: רומי קיסילוב יועצת הפקה חיצונית: תמר פרייברג
סיכום צוותא 2010
התקווה שלי
התקווה דרך ותוצאות 2008-2013
מנהיגים
עידן של מרוץ
וידאו סיכום דרך על מופע התקווה 3 פיסות תקווה של כל אחד, עם התחלה אמצע וסוף, שניצבים אחד ליד השני, לפעמים נוגעים, לפעמים נושקים ויש ונפרדים כולם תחת המנון ומדינה אחת -- ישראל
משתתפים: פעולות - עופר עמרם צילום שמוצג בווידאו על הבמה - יורם וידל עריכה - גלית פלורנץ נגנים קלידים, קולות - דייויד פרידלנד, גיטרה שירה- גלית פלורנץ בס, קולות - דוד סבן, משחק אסתי זקהיים אינסטליישן לילי בן נחשון צילום-חזרה מילי בן חייל
דבר לא השתנה רק שמעיב הפחד ומול עניי פני הולכות ומשתנות אתה מביט אלי חצי צוחק חצי שבע האלכוהול עשה בך שמות אל תספר לי כל מיני מעשיות על תל אביבים חוגגים כשנדלקים הכוכבים ברים עליזים נשים פרועות אבל איך הם מרגישים כשכבים הכוכבים עידן השעמום בדור החוכמה אוספים ואוספים לא זוכרים בשביל מה קדימה אותות של סחרור עידן של השעמום ועוד מיטה אחת כמעט עברת אלף זוכר את הפנים שחלקו עמך ועוד ריגוש אחד אתה כבר לא מרגיש זה רק המקום בפנים שהפך כלכך ללא רגיש בשתיים בלילה כשכבים האורות אני פותחת את החלון ורואה את הבריות הם צועדים לבד צללים בחושך עידן השעמום בדור החכמה אוספים ואוספים לא זוכרים בשביל מה קדימה אותות של סחרור עידן השעמום תפתח את הרדיו תסתכל בעיתון בכל יום שישי תדליק טלוויזיה מה תמצא על המסך לא תמצא שם כלום בתוך השעמום בדור החכמה אוספים ואוספים לא זוכרים בשביל מה קדימה קדימה אותות של סחרור
מסע לחיפוש התקווה בארץ ישראל דרך מנהיגים שהנהיגו אותנו לאורך התקופות- בגין, דיין, גולדה ..רבין.עד לרצח אריק קארפ
צילום - יורם וידל,מיכל יאירי דולב,גלית פלורנץ
מוזיקה מקורית על פי שיר של עדנה בוכמן - מלאך ,
צילום ועריכה - גלית פלורנץ עזרה וליטוש עריכה - הילה הרמתי
מיכל סלומון - פסנתר, יואב בונצל כלי הקשה , גלית פלורנץ שירה, גיטרה, תופים אלקטרונים, מידי - חליל,כלי קשת,מקהלה , דוד סבן בס , גיא בוקאטי גיטרה, אסף מעוז כינור 1, שני מיבר כינור 2 , דניאל תנחלסון ויולה, ענבל ברק צ'לו.
"התקווה" תהליך וקונספט
פרויקט "התקווה" החל לפניי כשנתיים במטרה לבדוק קצוות - לחפש תקווה במקומות עם מצוקה. הייתה זאת תקופת הפגזות על שדרות ועל גבול הצפון ורצינו לבדוק אך מחזיקים תקווה במקומות הללו דרך יצירת מעבדה של יוצרי פריפריה שיצקו לתוך יצירותיהם את המושג תקווה, הן כתקווה אישית והן כביטוי להמנון הלאומי המשמש כמטריה תחתה אנו חיים .
קול קורא יצא מטעם הוועדה האומנותית שכללה את יורם וידל, עופר עמרם ושלמה פלסנר
הוועדה התכנסה מספר פעמים עד שנבחרו האומנים והקבוצה החלה לעבוד.
זמן קצר לאחר הקמתה התפרקה הקבוצה כנראה שהמרחק הפיזי הכריע.
החלטתי לשנות קונספט ולבדוק את תקוותם של אומנים תל אביבים צעירים
נושא מורכב וקשה דיו, אומן בתחילת דרכו, ומעניינת הבדיקה להחזקת התקווה.
ואכן הוועדה התכנסה שוב ובחרנו אומנים. קבוצת האומנים התל אביבים הצעירים החלה לעבוד. הקבוצה עבדה כשנה והתקיים חיפוש יצירתי אך כשניסו להתאחד לקבוצה נוצרו חילוקי דעות. חשתי שהם מחפשים מנהיג שיראה וינחה את התהליך דבר שנגד את הקונספט האומנותי שהיה מבוסס על קולות עצמאיים וחופשיים של יוצרים שניצבים זה לצד זה.
וכך אחרי כשנה גם קונספט זה התפרק.
כך יצא שלאחר שנה וחצי של תהליך, פגישות, בניה, יצירה, פרוק, ותקווה ושוב הכול מפורק.
ייאוש זוהי מילה המדויקת לתחושה שאפפה את הפרויקט, מודה כי עלו בי הרהורים לוותר.
באותו זמן לערך הגיעו אלי שתי חברות טובות מיכל יאירי דולב והילה הרמתי, אחרי שסיפרתי להן על מצב הפרוייקט, בקשו שאשלח להן שיר במייל שלחתי וכעבור יומיים מתוך נתינה זכה ורחבה הן הגיעו אלי עם וידאו מקסים וורוד לשיר בגן המתרחש של צרויה להב.
ואז נפלה ההבנה,התקווה כאן מסביבי.
הוועדה האומנותית שכללה גם יוצרים פעילים החלה ליצור לתוך הפרויקט שאלתי מסביבי מי מעוניין בחיפוש התקווה ונוספו עוד אומנים נפלאים.
אהרונה ישראלי (מחול) הייתה היחידה ששרדה ונשארה מקונספט אומנים צעירים מתל אביב ועל ההתמדה האמונה והרצינות אני חשה אליה ואל רקדניה כבוד והערכה רבה.
כך לפני כחצי שנה נמצא הקונספט לתקווה.
כל אומן התבקש ליצור 3 קטעים בנושא התקווה עם התחלה אמצע וסוף.
אומנים רבים נוספים עזרו, שזרו והלחימו חומרים, דעות וכישרון רב בנושא אחד – "התקווה"
הערב תראו את קטעי היצירה שזורים.